ABFs förbundsstyrelse 9/12-2015 Del 2 av 2

Fortsättning från igår...
 
När ekonomin redovisades kom vi fram till att det i år ser ut att bli lika som ifjol, vilket betyder ett plussresultat på cirka 4 miljoner kronor. Den årliga internkontrollen redovisades också. När 10 procent av ABFs verksamhet runt om i landet granskas behövs endast marginella justeringar göras. Jag vet vilka avdelningar som ingått i årets internkontroll och vilka som granskas under 2016, men det är ännu ingen offentlig information.
 
ABFs förbundsstyrelse fastslog sedan rambudget för 2016 och diskuterade styrdokumenten om Strategisk plan 2015-2018, Uppföljning av årsplan 2015 och ny Årsplan 2016. Under 2016 kommer de asylsökande vara ett stort verksamhetsområde. Ordet Fritt arrangeras i Göteborg i maj och projekt för social mobilicering i mindre orter och storstäders förorter inleds. ABF ska bli bättre på att synas och få ut sitt budskap och tillgänglighetsarbetet fortsätter. Det kommande året ska mer fokus även läggas på tillgänglig information och studiematerial, inte bara den fysiska miljön.
 
När det gäller arrangemanget "Ordet fritt" har 900 personer från ABFs avdelningar och disktrikt föranmält sig. Endast 8 personer från medlemsföreningarna. Stimulansinsattser görs för att bjuda in medlemsföreningar och studiecirkelledare. Programmet läggs sakta men säkert på plats och det finns inte brist på idéer för seminarium, workshops och andra arrangemang.
 
Innan mötet avslutades rapporterades att ABF inlett samarbete och tecknat samarbetsavtal med Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna och Unga Romer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0