Almedalens seminarium


Min upplevelse av Almedalsveckan är att de flesta seminarium antingen handlade om arbetsmarknadsfrågor eller samhälls- och bostadsbyggande. Här kommer en rapport över några seminarier jag deltog i. Under de flesta seminarium var jag delaktig och ställde frågor efter att ha presenterat mig från DHR så alla i publiken hör att DHR är där.

"Alla ska ha tillgång till digitaliserad kommunikation." Ett arrangemang av Post- och Telestyrelsen som handlade om tidningen 8 sidors verktyg för tillgänglig digital kommunikation för alla.

"Vi söker dig som kan hålla en boll i luften, väldigt länge - En arbetsmarknad för alla." Ett arrangemang av Social Venture Network.

"Krav på tillgänglighet vid offentlig upphandling." Ett arrangemang av Post- och Telestyrelsen och Myndigheten för delaktighet.

"Alla är inte lika - alla passar inte i storlek 38." Ett arrangemang av Finsam och Arbetsförmedlingen. Handlade om ett projekt med bemötandeutbildningar för att få ut personer med funktionsnedsättning ut i arbetsmarknaden.

"Vad kan arkeologer och ortopeder lära av varandra om benskörhet. Ett arrangemang av Uppsala Universitet.

"Enklare vardag för personer med funktionsnedsättning - vad gör Försäkringskassan." Ett arrangemang av Försäkringskassan om bland annat assistans och Hässleholmsprojektet. Med försäkringsdirektör Birgitta Målsäter.

"Som en flipperkula mellan myndigheter - tar det aldrig slut." Ett arrangemang av Försäkringskassan om situationen för föräldrar till barn med speciella behov. Försäkringskassan hade satt upp en stor tavla där de ville att seminariumbesökare skrev. Jag skrev "Ge personer med funktionsnedsättning alla resurser och förutsättningar så FNs konvention om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning efterlevs."

"Rätt att delta - vad händer med funktionshinderfrågorna i svenskt bistånd." Ett arrangemang av Svenska Afghanistankommittén, Indviduell Människohjälp och MyRight.

"Museet som ett nav i demokratin." Ett arrangemang av Riksförbundet Sveriges museer och Gotlands museum med kulturministern Alice Bah Kunke.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0