ABFs Förbundsstyrelse 19-20/10 2015 - del 2 av 2

Fortsättning från igår...
 
Dagarna innehöll inte bara Förbundsstyrelsens möte, det arrangerades även två lärorika föreläsningar. Två program som gav mig fruktansvärt ont i magen. Det handlade om fascism, rasism och nazism samt det ena människoödet och hemsk statistik efter det andra om dagens flyktingsituation. Två föreläsningar om hur agerandet från EU, Europas länder och människorna som bor här skapar så mycket mänskligt lidande.
 
Journalisten Henrik Arnstad, författare till boken "Älskade fascism", pratade bland annat om humanistisk fascism. Hur människor genom tiderna klappat någon på huvudet och trott sig hjälpa men egentligen sänks och förminskas dem som inte tillhör normen. I tron att "jag gör detta för ditt eget bästa" blir människor inte bara förtryckta utan till och med avrättade.
 
Christer Zettergren från Migrationsverket visade en tom bild i sin presentation och menade att vi borde agera innan vi ser bilder på döda barn. Frustrationen och den psykiska pressen ökar bland människor i takt med att asylprocesser tar allt längre tid. Och de som i dag kommer till Sverige tvingas vänta rekord länge. Jag tog upp frågan om hur flyktingar med funktionsnedsättning har det. De flesta blir aldrig flyktingar utan blir kvar i sina krigshärjade hemländer och dör. Några få människor som lyckats ta sig till Sverige ställs inför otillgängliga boenden och har ingen möjlighet att få den assistans och de hjälpmedel man behöver eftersom de inte är registrerade/skrivna som boende i en kommun.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0