ABFs studiekommitté 15-03-2016 Del 3 av 3

Boken "Jag i förening", som tidigare var tänkt att användas som studiematerial för medlemsrekrytering, har ändrats och kommer endast användas för att stärka fackförbund och socialdemokratins roll. Nytt ABF material för grundläggande styrelseledamotsutbildning är däremot på gång. Vi fick också ta del av ett bildspel som kan användas i funktionshinderorganisationer om hur man på bästa sätt kan använda sig av ABF.
 
Ordet fritt arrangeras 26-28 maj 2016 i Göteborg. Några sprängfyllda dagar med seminarium, föreläsningar och workshops. 1 500 deltagare i form av ABF anställda, studiecirkelledare och representanter från medlemsförbunden är välkomna. Hittills har strax över 800 personer anmälts. Tillsammans med Synskadades riksförbund och Mag- och tarmförbundet ska DHR arrangera ett seminarium om jämlikhet, arbetsliv, hälsa, tillgänglighet och diskrimineringslagen den 27 maj klockan 09.00-10.00. Seminariet är redan nästan fullbokat.
 
En DHR-medlem kontaktade mig nyligen med anledning av att ABF ska uppdatera studieförbundets idéprogram. Ett dokument som ska fastslås på kommande Förbundsstämma i april. DHR-medlemmen var upprörd över att personer med funktionsnedsättning omnämns som personer med "funktionsvarianter". DHR-medlemmen tyckte det var onödigt att använda "funktionsvariant" när vi har fullt upp att få bort ordet "handikapp" samtidigt som folk inte kan skilja på funktionshindrad och funktionsnedsättning. Efter att jag framfört kritiken plockar nu ABF bort "funktionsvarianten" ur idéskriften.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0