Trafikverket minskar samarbetet med funktionshinderrörelsen

När Transportstyrelsen nyligen redovisade sina funktionshinderpolitiska mål visade det sig gå illa för både dem, Sjöfartsverket och Trafikverket. Delmål ett handlade år 2008 om regeringsuppdraget att göra fler bytespunkter mer tillgängliga för fler. Med bytespunkter menade man tågstationer, sjöterminaler, bryggor i våra skärgårdar och kanske till och med busshållplatser på större resecentrum. Idag, i redovisningen, handlar det bara om flygplatser.

Delmål två går ut på att om samverkan ökar mellan olika aktörer så kommer medvetenheten om personer med funktionsnedsättnings behov att förbättras. I rapporten menar man att exempelvis så kallade tillgänglighetsråd där representanter från funktionshinderorganisationer träffar representanter från myndigheter och tillsammans kommer fram till bra saker leder till mer tillgänglighet för fler. Det låter så bra i rapporten. I verkligheten beslutade Trafikverkets region mitt att minska samarbetet med funktionshinderrörelsen genom att lägga ner region mitts tillgänglighetsråd.

Delmål tre är att andelen personer med funktionsnedsättning som upplever att de har möjlighet att använda buss, tåg, flyg och båt ska öka. I rapporten står det: "Upplevd tillgänglighet i resenärsundersökningar har inte märkbart ökat".

Kommentarer
Postat av: Sven-Olof Persson

Hej Lars-Göran!!!
Det är helt klart att dessa myndigheter inte gör det lättare för oss och att vi måste hävda våra rättigheter till ett tillgängligt samhälle vid varj tillfälle.

2016-05-04 @ 08:40:59
Postat av: Anonym

De är en gömd groda i det hela, när man förklarar saker till de bättre,när de blivit sämre,och den demokratiska påverkans möjligheten tagits bort från dom som kan det!Kommunikations funktionerna är så viktiga i samhället Lått oss va med!

2016-05-04 @ 16:38:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0