ABFs studiekommitté den 14 mars 2017 - del 1 av 3

När studieförbundet ABF träffade sina medlemsförbund inom funktionshinderrörelsen, tisdagen den 14 mars 2017, var jag med och representerade DHR. Detta blogginlägg och de två kommande är helt enkelt en rapport från mötet och några sprängfyllda blogginlägg med ABF nyheter med fokus på tillgänglighetsfrågor för personer med funktionsnedsättning.
 
Första timmen ägnades åt "laget runt" där alla presenterade sig själva och berättade vad som är aktuellt inom respektive förbund. Jag berättade om DHRs samarbete med ABF för att ta fram ett studiematerial att erbjuda DHRs avdelningar och distrikt. Kurser i föreningskunskap som utgår från DHRs idéprogram med målsättningen att underlätta i föreningsarbetet. Jag berättade också om DHRs arbete med otillgänglighet som ny diskrimineringsgrund, att DHR är aktiv i flyktingfrågan, medverkar i demonstrationer mot nerdragningar inom personlig assistans och förbereder inför Almedalsveckan och Pride. DHR lyfter jämställdhetsfrågan genom en kurs i ledarskap för kvinnor. Avslutningsvis berättade jag att DHR ska arbeta lite extra med frågor om tillgänglighet och användbarhet i bostäder fram till nästa val.
 
Förra året gjorde Folkbildningsrådet en enkätundersökning bland alla studieförbund för att ta reda på hur nyanlända upplever att vara studiecirkeldeltagare. Under 2017 undersöks hur personer med funktionsnedsättning upplever att vara studiecirkeldeltagare. En mängd personer ska intervjuas om vad som fungerar bra, och om vad som kan göras bättre.
 
Fortsättning den 24 mars...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0