ABFs studiekommitté den 14 mars 2017 - del 2 av 3

Ett nytt ABF-material är på gång för att peppa trötta styrelser. Studiematerialet kan användas för en utbildningsdag eller studiecirklar. Under ledning av en ABF representant får styrelsen i en förening möjligheten att stärkas genom att exempelvis reflektera kring frågor som "Vad vill vi med föreningen?", "Varför sitter jag i styrelsen?" och "hur arbetar vi tillsammans när alla inte är som jag?". Studiematerialet heter "Möte med styrelse" och innehåller totalt sju kapitel.
 
Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) vill komma igång med att samverka med ABF runt om i landet. Via studieförbundets nyhetsbrev uppmanar de nu alla att komma igång med lokal samverkan.
 
ABF har numera möjlighet att skapa mötesrum på sin videomötestjänst Acano för funktionshinderorganisationer på lokal och distriktsnivå. Lokalt och regionalt kan verktyget användas för att genomföra cirklar, möten och andra aktiviteter via webben. Varje ABF avdelning kommer, via en egen inloggning, få möjlighet att lägga upp sina egna mötesrum för sina lokala och regionala funktionshinderorganisationer.
 
ABFs Idékonferens 17-19 oktober 2017 i Stockholm vänder sig till alla tillgänglighetsansvariga och alla som är ansvariga för arbetet med funktionshinderorganisationerna i ABF. En av dagarna ska bland annat innehålla utställningen "Kännbart". Det kommer även bli en nätverksdag för de ABF anställda tillsammans med de funktionshinderorganisationer som ABF samverkar med.
 
Fortsättning den 26 mars...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0