ABFs Förbundsstyrelse den 23 mars 2015

Sedan snart ett år tillbaka sitter jag som erkättare för Börje Vestlund i ABFs Förbundsstyrelse. Och när Börje Vestlund inte kunde komma blev jag, med kort varsel, kallad till förbundsstyrelsemötet måndagen den 23 mars. Det mesta på dagordningen handlade inte om varken funktionshinderpolitik eller tillgänglighetsfrågor. Jag väljer därför att endast rapportera det som känns relevant, det jag tror kan intressera er.


Politik

Vi har ett nytt politiskt landskap i både riksdag, kommuner och landsting. En kombination av varierande konstellationer för att få stark majoritet eller styrande minoriteter som lätt kan fällas av en popsition. KD har ny partiledare på gång, och frågan är hur det påverkar. Socialdemokraterna och Miljöpartiet regerar med en alliansbudget. När ska Folkpartiets partiledare avgå och betyg i skolan från årskurs fyra införs på prov trots att de styrande Socialdemokraterna och Miljöpartiet sagt blankt nej. En nybildad riksdagsgrupp arbetar för att "tagga upp" och rusta riksdagsledamöterna i kommande diskussioner och debatter med Sverigedemokraterna och ett antirasistiskt nätverk har bildats. När Socialdemokraterna i år har kongress i Västerås med temat arbetsmarknad handlar kringaktiviteterna om folkrörelsen och ABF hjälper till att ta fram ett innehållsrikt program.
 
 
ABF-verksamhet
 
Studieförbundet ABF är en stabil organisation men har tappat lite andelar gentemot andra studieförbund under 2014. ABF genomgår ett stort generationsskifte bland ombudsmännen de kommande åren. Arbetet med nyrekrytering och interna chefsutbildningar/ombudsmannautbildningar är därför extra viktigt och måste ses över och utvecklas. Arbetet med att revidera ABFs idéprogram är också i full gång. Vi gick igenom hela årsredovisningen för räkenskapsåret 2014. Ett bra år med plusresultat. Verksamhetsberättelsen för 2014 gick vi också igenom innan revisorerna hälsade på och gav styrelsen och ABF-kansliets personal tummen upp.

 
Fortsättning imorgon...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0