Hofors församling får tillgänglighetspris

 
I dag, på Internationella funktionshinderdagen, uppmärksammar jag Hofors församling. DHR Gävleborgsdistriktet delar varje år ut ett tillgänglighetspris till någon som gjort något bra för att göra en verksamhet mer tillgänglig för fler. 2015 års tillgänglighetspris går till Hofors församling tack vare deras entreget och engagerande tillgänglighetsarbete. I den inomhus- och utomhusmiljö där Hofors församling har sin verksamhet finns fortfarande otillgänglighet i den fysiska miljön, information och kommunikation. Men Hofors församling har gjort en hel del de senaste åren och tilldelas främst tillgänglighetspriset för sin långsiktiga och ihärdiga strategi som gör skillnad.
 
År 2008 inventerades verksamheten för att Hofors församling skulle få fram en nulägesanalys och se vilka åtgärder som behövdes för att göra allt mer tillgängligt för fler. Därefter har entrén byggts om, toaletter åtgärdats och automatiska dörröppnare installerats. I dagarna sätts två skylltar för handikapparkeringsplatser upp.
- Jag ställer krav på att otillgänglighet ska bort, men av olika anledningar kan allt förstås inte göras direkt. Det gäller däremot att tänka rätt och se långsiktigt på tillgänglighetsfrågan. Först inventerar man sin verksamhet och sedan åtgärdar man bristerna i tillgänglighet sakta men säkert, precis så som Hofors församling gör, säger Lars-Göran Wadén vice ordförande i DHR Gävleborgsdistriktet.
I år kontrolleras tillgängligheten hos Hofors församling igen. Inventeringen från 2008 uppdateras och nya mål och visioner för mer tillgänglighet för fler planeras.
 
På bilden ser du, förutom mig, Ninni Paavola som är ordförande i DHRs Hoforsavdelning och kyrkoherde Anna-Lena Norén.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0