Kan kommunens bostadsbolag inte parkeringsregler?

I dag har jag varit ute på stan hela dagen och måste dela med mig av en lustig syn. Mitt i centrum, precis bredvid huvudentrén till Gävles kommunhus (där bl.a. tillstånd för handikapparkering hämtas) finns en tillgänglig handikapparkering. Personligen trodde jag att kommunens bostadsbolag Gavlefastigheter hade bättre koll på parkeringsregler än så här. Jag har naturligtvis mailat bilderna till ansvariga på Gavlefastigheter och förväntar mig ett svar.
 
Det dröjde inte länge innan följande svar kom:
Hej Lars-Göran,

Tack för ditt meddelande. Fordonet används av vår servicegrupp där ungdomar med olika typer av funktionsnedsättning arbetar och som gör fint runt bl.a. Stadshuset på morgonen. Vi har fått ett tillstånd för att köra detta elfordon på bl.a. cykelbanor och att att parkera på bl.a. Stadshusgården naturligtvis ska vi inte använda handikapplatserna. Alla kan vi göra fel och jag ska informera Nicole som kör bilen att tänka på detta fortsättningsvis.

Med vänlig hälsning,

Ola Falk
Driftchef, Gavlefastigheter

Torsdagen den 26 september

Nu för tiden gör jag sällan föreläsningsuppdrag på hemmaplan, men torsdagen den 26 september gör jag en liten och exklusiv grej för Mellansvenska handelskammarens medlemmar. I anslutning till en av deras luncher ska jag, tillsammans med företaget IHT från Bollnäs, berätta hur handelskammarens medlemmar kan skapa tillväxt genom att göra sina verksamheter mer tillgängliga för fler.

Min tillgänglighetshjärna

Kanske kan Försäkringskassan klassa det som en arbetsskada? Efter att ha levt i över 40 år med rullstol och arbetat heltid med tillgänglighet och bemötandefrågor sedan 2007 är det svårt att tänka på annat trots att jag försöker ha semester. Varje dag, timme, minut och sekund ställs jag inför tillgänglighets- och/eller bemötandegrejor. Ett exempel är när jag i dag var på lekplatsen med min snart 11 månader gamla son. Det lösa underlag som skulle passeras innan jag, med Oscar i knät, var framme vid gungan var nästan omöjligt att köra i med rullstolen. De svenska mumsiga jordgubbarna, efter lekstunden, smakade i alla fall oerhört gott.
 
När jag hörde talas om att en arton meter hög, svartmålad trappa i stål, av Gert Wingårdh blivit årets konstverk på Kivik Art Center kan jag inte låta bli att ifrågasätta varför han inte också byggde en ramp. När Kommunal strejkar så bussarna inte fungerar för Stockholmsresenärerna kan jag inte låta bli att tänka på att bussarna oftast aldrig fungerar på grund av otillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Jag kan helt enkelt inte släppa tillgänglighet och bemötandefrågor - inte ens när jag har semester.
 
 
 

Torsdagen den 24 oktober i Götene

Torsdagen den 24 oktober gör jag ett exklusivt uppdrag i Götene. För det första handlar det om att jag, på eftermiddagen, får förmånen att träffa och diskutera funktionshinderfrågor med Götene församlings konfirmander. För det andra gör jag en underhållande, lärorik och inspirerande föreläsning tillsammans med Marika Vaihinger, på kvällen, inför en publik som bland annat består av församlingens medlemmar och kommunens politiker och tjänstemän.

Tisdagen den 1 oktober i Åhus

Just nu börjar jag sakta men säkert varva ner inför mitt sommarlov. Jag ska unna mig mycket ledighet tillsammans med min son som snart fyller ett år och ladda batterierna inför en intensiv hösttermin. Under min tid som tillgänglighetsrådgivare har jag aldrig haft så mycket uppdrag som jag redan nu har inbokade i höst. Jag ser verkligen fram emot framtiden. Du som följer min blogg får, som vanligt, först den senaste informationen om vart och när mina kommande uppdrag är. En av höstens föreläsningar, som går i gränslandet av att vara teater, genomförs i Åhus tisdagen den 1 oktober. Det är Furuboda Assistans som bjudit in mig till deras folkhögskola.

RSS 2.0