Pressmeddelande

Förra året instiftade DHR Gävleborgsdistriktet ett tillgänglighetspris som tilldelas någon i Gävleborg som gjort en bra sak för att skapa mer tillgänglighet för fler. Ägaren till en guldsmedsbutik i Bollnäs fick priset 2014 efter att ha byggt en ramp och installerat automatiska dörröppnare vid entrén.

För att uppmärksamma den Internationella funktionshinderdagen och uppmärksamma att det finns många goda exempel på tillgänglighet i Gävleborg ska årets vinnare snart avslöjas. Den 2 december ska representanter från Gävleborgsdistriktet bokstavligen överraska någon genom ett oanmält besök. I år har Gävleborgsdistriket fått tre nomineringar från medlemmarna. Distriktets styrelse har tagit ett beslut och utsett en vinnare.

DHR – Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder, har funnits i snart hundra år. En demokratisk organisation som är politiskt och religiöst obunden för personer med nedsatt rörelseförmåga. DHR jobbar genom 21 distrikt och runt 160 avdelningar i hela Sverige. Totalt cirka 11 000 medlemmar. DHR arbetar bland annat för ett mer tillgängligt samhälle för personer med nedsatt rörelseförmåga. DHR ser det som en rättighetspolitisk fråga, en fråga om mänskliga rättigheter. DHR nöjer sig inte med att erkänna principen om alla människors lika värde. DHR arbetar för att förverkliga den.

Internationella funktionshinderdagen infaller 3 december varje år. Den infördes efter ett beslut i FNs generalförsamling 14 oktober 1992. Över en miljard människor, eller cirka 15 procent av världens befolkning, lever med någon form av funktionsnedsättning. För mer information ta kontakt med Gävleborgsdistriktets vice ordförande, Lars-Göran Wadén.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0