Alla ombord

Gävle kommun håller fast vid sin slogan ”Alla ombord” trots att föreningen som sköter kommunens stolta skepp, Briggen Gerda, gått i konkurs. Och fjolårets cityfest som gjordes om till en havsfest blev en flopp. Med sin slogan arrangerades en havsfest där en mängd fina skepp landsteg vid Gävles kaj, och ingen rullstolsanvändare, rullatoranvändare eller barnvagnsanvändare kom ombord. Betyder det alla Gävle kommun välkomnar ”Alla ombord” som kommunmedborgare bara det inte handlar om barnfamiljer, pensionärer och rörelsehindrade? Dessa får väl lämna Gävle och flytta till grannkommunen.

När det gäller Vasamuseets pedagogiska utvecklingsprojekt ”Alla ombord” i Stockholm är det däremot en helt annan sak. Projektet stöds av Allmänna arvsfonden och är ett samarbete mellan Statens marina museer, Rörelsehindrade barn och ungdomar (RBU) i Stockholms län, Rädda Barnen, Astrid Lindgrens barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset, Specialpedagogiska skolmyndigheten och Handisam. Målet är att alla barn och unga med olika funktionsnedsättningar ska kunna tillgodogöra sig, uppleva och aktivt delta i Vasamuseets pedagogiska verksamhet på jämställda och värdiga villkor.




Kommentarer
Postat av: Lars

Lite smådiskriminerande tycker jag, dålig av dem.. Funktionshindrade ska ha lika rätt i samhället som alla andra, men det är väl normalt en självklarhet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0