Fler funkisar på arbetsmarknaden

Frågan om hur man får fler personer med funktionsnedsättning ut på arbetsmarknaden är oerhört het just nu. I går avslöjade arbetsmarknadsministern att en rejäl utredning ska se över allt från lönebidragsanställningar och andra anställningsformer till hur arbetsgivares attityder kan förändras. Det gäller att få chefer och andra med personalansvar att inte se funktionsnedsatta som problem utan som en resurs för verksamheten. Arbetsgivare måste förstå att inteligensen inte sitter i synnerven eller i hörselgångarna hos en individ med synskada eller hörselnedsättning. Arbetsgivare måste förstå att en nedsat rörelseförmåga inte alltid behöver betyda en nedsatt arbetsförmåga. Enligt arbetsmarknadsministern är regeringens utredning klar någon gång i början på nästa år. Det ska bli spännande att se vad de kommer fram till.

Appropå personer med funktionsnedsättning och arbetsmarknadspolitik måste jag också tipsa om min nya krönika det senaste nummret av tidningen Du&Jobbet.


Måndagen den 4 juni

Under juni och juli passar jag på att ladda batterierna inför en intensiv, men rolig hösttermin där jag redan har många uppdrag inbokade. Förutom att leka "manager" och planera föreläsningar, övernattningar och resor försöker jag vara så mycket ledig jag bara kan. Men helt ledig från mina föreläsningar är jag förstårs aldrig. Bilden är rykande färsk från en av mina två föreläsningar i Huddiksvall förra veckan.

Jag är inte helt ledig även i juli. Måndagen den 4 juli ansvarar jag för två halvdagsutbildningar, ett förmiddags- och ett eftermiddagspass, i Ockelbo. Det är deltagare i ett EU-projekt som kommunen driver som ska få lära sig mer om tillgänglighet- och bemötandefrågor.

Red Bull ger dig fortfarande inga vingar

Min krönika "Red Bull ger dig inga vingar" har blivit väldigt populär och publicerats i en mängd tidningar. Den senaste i raden av tidningar som valt att ta med krönikan är tidningen Gestrike Magasinet.


Alla har ett ansvar, även du

Alla har ett ansvar när det gäller att få ut fler personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden. I tidningen Arbetsliv publicerar jag just nu en krönika som handlar om detta aktuella ämne.


Krönikan kan du läsa genom att klicka här.

Semesterlänkar

Nu är det sommar och för mig är det snart semester. Personligen åker jag den 24 juni till Turkiket och Marmaris för en solig och skön vecka. I dagsläget vet jag inte resmålets alla tillgänglighetsdetaljer, men det ska nog gå bra. Naturligtvis tillgänglighetsrecenserar jag resan när jag kommer hem. När det gäller semester och tillgänglighet kommer här några spännande länkar.

http://www.rivieran.net/villa_anna.htm
Ett tillgängligt hus som du kan hyra nära havet på den franska rivieran.

http://www.access-sweden.se/
Massor av matnyttig information för den ressugne.

http://www.jarnmannen.com/
Ett sommarläger i Älvdalen.

http://www.cbf-da.de/
I vissa europeiska länder är handikapptoaletterna låsta. Nyckeln kan du beställa här.

http://www.chuc.org.uk/
Listar hotell och andra boenden runt om i världen som har takliftar.

http://www.matchinghouses.com/
Via den här sajten kan funkisturister byta boende med varandra.

http://www.tourismforall.org.uk/
En brittisk organisation som specialiserat sig på turism för alla.

Marschen för tillgänglighet

I dag genomförs Marschen för tillgänglighet för nionde året i rad. I rekordmånga städer demonstrerar människor. Målsättningen är att få regeringen att förstå att en ny diskrimineringslagstiftning behövs. I dag är det olagligt att sätta upp en pepparkaksgubbe på ytterdörren och skriva med sockerglasyr "Förbjudet för mörkhyade att komma in". Det är naturligtvis jättebra att lagstiftningen är så, men sitter det några trappsteg vid entrén som förbjuder mig från att komma in är det inte olagligt. Tycker du att vi bör införa en svensk lagstiftning som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning ska du ge dig ut i dag på stans gator och torg och demonstrera.

RSS 2.0