Måndagen den 29 september 2014

Nu måste alla som bor i Ockelbo se upp. Måndagen den 29 september gör jag nämligen en föreläsning om att tillgänglighet skapar tillväxt i Missionskyrkans lokal på norra Åsgatan 26. Du är välkommen att kostnadsfritt ta del av föreläsningen som börjar klockan 18.30, men först måste du anmäla dig genom att klicka på följande länk. Det blir ett inspirerande, lärorikt och underhållande program. Min föreläsning i Ockelbo är kostnadsfri tack vare ett projektmedel från Länsstyrelsen Gävleborg.

Tisdagen den 23 september 2014

Jag har haft en riktigt bra sommar, men tycker det är skoj att höstterminen nu sprattlar igång. Nu måste alla i Västra Götaland se upp. Tisdagen den 23 september klockan 18.30-21.00 dyker jag närmligen upp i Hörsalen, Museigatan 1 i Uddevalla. Det blir ett underhållande, lärorikt och inspirerande program på två timmar, med en kort paus i mitten. Kom gärna och lyssna om du är i närheten.

Getaway Rock festival 2014

Jag har besökt de flesta upplagor av Getaway Rock festival i Gävle. Varje år har jag tagit kontakt med festivalens ledning och poängterat brister i tillgängligheten för personer som använder rullstol. Det har bara funnits läktare för rullstolsanvändare till en av festivalens tre scener och de få tillgängliga toaletterna har översvämmats. Ett år var rullstolsläktaren bara någon variant av lastpallar med en bred "träbit" som golv och ramp.
 
Men för ett halvår sedan tog festivalarrangören kontakt med mig. Jag besvarade deras frågor i ett långt mail där jag gav massor med tips om hur tillgängligheten kan bli bättre. I grunden handlar det egentligen om två saker - fungerande toaletter och läktare för rullstolsanvändare vid varje scen. Och när jag nu besöker festivalen gläds jag åt årets fantastiska tillgänglighet. Rejält byggda läktare för rullstolsanvändare finns, perfekt placerade, vid alla scener och toaletterna är många och mycket fräschare än ifjol.
 
Mitt arbete med tillgänglighet handlar alltid om två saker. För det första: Otillgänglighet beror till 99% på okunskap, att verksamhetsutövaren inte vet hur hon ska göra och/eller tänker rätt. För det andra: Mer tillgänglighet för fler skapar tillväxt och ökar verksamhetsutövarens inkomster radikalt. Årets Getaway Rock festival i Gävle är ännu ett exempel på att mitt arbetssätt med tillgänglighet fungerar. För det första: När kunskapen om tillgänglighetsfrågan ökat efter kontakt med mig blev tillgängligheten perfekt. För det andra: Min upplevelse är att fler personer som använder rullstol besökt årets festival, och de går inte ensam utan har assistenter, släktingar och kompisar med sig vilket resulterar i ännu fler festivalbesökare och mer tillväxt. Och efter de artiklarna i lokaltidningarna Arbetarbladet och Gefle Dagblad har festivalen fått positiv reklam. Jag har redan hört kommentarer från personer som tänker komma nästa år eftersom tillgängligheten nu är bra. Festivalens besökare/inkomster nästa år blir alltså förhoppningsvis ännu mer.

Torsdagen den 9 oktober

Hoppas att du har det bra i sommarvärmen. Personligen har jag varit riktigt ledig de senaste veckorna och laddat batterierna inför en intensiv, men rolig höst. De senaste veckorna har jag besökt släkt i Skara, tittat närmare på Borås Zoo och handlat billigt i Ullared. Men nu måste jag sakta men säkert lämna ledigheten och börja arbeta igen. Det är mycket som ska förberedas, bokas och planeras inför hösten. Alla i Ljusdal har exempelvis snart chansen att lära sig mer om tillgänglighetsfrågan. Mitt fokus ligger förstås på att alla som arbetar med att göra sin verksamhet mer tillgänglig för fler skapar tillväxt och ökar sin omsättning radikalt. Torsdagen den 9 oktober gör jag en föreläsning på två timmar med start klockan 18.30 i Ljusdalssalen.

RSS 2.0