Lördagen den 9 november 2013

Snart åker jag till Vara för att dela med mig av min kunskap kring tillgänglighet och bemötandefrågor. Det handlar om en temadag med fokus på allt från tillgänglighet och bemötandefrågor till hur man får fler personer med funktionsnedsättning ut på arbetsmarknaden. Läs mer här: Arrangemanget, som genomförs på Vara folkhögskola lördagen den 9 november, är ett Leader projekt. Ett samarbete mellan Astma och Allergiföreningen i Vara, SRF Vara-Essunga-Grästorp, HRF Lokalförening Vara samt FUB Vara. Temadagens rubrik är "Funktionshindrade en resurs i samhället".

Måndagen den 18 november 2013

Nu är ännu ett föreläsningsuppdrag på gång. Denna gång flyger jag norrut. Måndagen den 18 november föreläser jag om tillgänglighet och bemötandefrågor i Umeå när benskörhetsföreningen ROP Västerbotten arrangerar en spännande kväll.

Måndag morgon

En ny vecka, men det är inte vilken vecka som helst. En ny måndag morgon, men mycket är förändrat sedan i fredags. Helgen har varit underhållande, intensiv, fantastisk, lärorik, lite läskig osv... osv... Med DHRs Förbundsmöte. Ombud från hela Sverige hade samlats i Stockholm, och jag var en av tre representanter från Gävleborg. Du hittar allt, och lite till, om vad som hänt på DHRs officiella hemsida och/eller genom att läsa Svensk Handikapptidskrifts artiklar.
 
Ny organisationsmodell, stadgeändringar, ny förbundsordförande, kommande verksamhetsplan och ett 50-tal motioner är bara några programpunkter som skulle hinnas med. På grund av ett förslag från mig får avdelningarna fortsättningsvis 100:- och distrikten 50:- per nya medlem. För redan befintliga medlemmar i avdelningar och distrikt får avdelningarna 25:-/person och distrikten 25:-/person från förbundet varje år. Men på grund av mitt förslag ökade också medlemsavgiften från föreslagna 275:-/år till 300:-/år och nya medlemmar betalar 150:- i medlemsavgift första året.
 
Jag skulle aldrig "överleva" Robinsson, Big Brother eller någon annan dokusåpa där en deltagare röstas ut varje vecka. Under söndagen valdes Rasmus Isaksson till ny Förbundsordförande. Sedan skulle 14 personer "slås" för att bli en av Förbundsstyrelsens sex ledamöter. Och en av dessa var jag. Jag är van att, med mikrofon, prata för flera hundra personer i publiken. Jag är van, och törs, ta plats. Men att argumentera för sig själv.... försöka se på ombuden runt omkring mig om de "tycker om mig".... Höra andra förespråka (sälja) mig... osv.... är ovant och kändes lite läskigt. Och när alla 71 ombud, en och en, placerade sina röstsedlar i en kartong.... och när rösträknarna lämnade rummet för att ta reda på resultatet, var det riktigt jobbigt. Men nu efteråt har jag ett förväntansfullt pirr i magen och är supersugen på att komma igång. Efter omröstningen visade det sig att ombudens förtroende för mig var stort och jag fick förtroendet att vara en förbundsstyrelseledamot de kommande fyra åren. Avslutningsvis i detta blogginlägg vill jag verkligen tacka alla för förtroendet och jag lovar att förvalta detta så gott jag kan.

En spännande helg

Mitt liv är alltid spännande och står aldrig stilla. Alla mina resor runt om i landet genom företaget, mitt spännande liv som småbarnsförälder till världens goaste Oscar, alla "äventyr" jag hittar på med vänner och/eller min fru. Mitt liv är nästan för innehållsrikt, och nu blir det ännu värre. I helgen (18-20 oktober) arrangeras DHRs Förbundsmöte i Stockholm. Senast, för fyra år sedan, var jag med för första gången när Förbundsmötet genomfördes i Göteborg. Jag lärde mig massor. Nu har jag betydligt mer DHR-kunskaper och Förbundsmöte-erfarenhet i ryggsäcken vilket gör att jag verkligen ser fram emot dessa arbetssamma, innehållsrika, roliga och lärorika dagar. Hela DHR-organisationen ska diskuteras och de kommande verksamhetsåren struktureras. Tänk att "lilla" jag har fått förtroendet från Gävleborg att, tillsammans med Sveriges övriga DHR-ombud, bestämma hur DHR-organisationen ska se ut och vad DHR huvudsakligen ska fokusera på framöver.
 
Jag har även fått ytterligare ett förtroendeuppdrag. Under hela Förbundsmötet ska jag och Veronica Kallander dokumentera allt på Twitter. Vill du virtuellt följa Förbundsmötet genom mina och Veronicas ögon följer du Twitterkontot @dhrombud. Läs även alla inlägg i helgen som taggas med #dhr90. Troligtvis kan jag inte låta bli att Twittra även lite privat i mitt konto @LGWaden. Men i helgen är det först och främst @dhrombud som gäller.

Sandmannen

När jag är ute på mina turnéer och nästan dagligen hjälper kommuner, landsting, myndigheter, företag och föreningar att skapa tillväxt genom att göra verksamheter mer användbara för fler, blir det många restimmar och ensamma stunder på hotellrum. Ibland passar jag på att jobba även mellan föreläsningsuppdrag eller konsultarbeten, men oftast är det skönt att bara koppla bort vardagen och försvinna in i en bra bok. Nyligen avslutade jag boken "Sandmannen" skriven av pseudonymen Lars Kepler.

Personligen är detta en självklar fempoängare av fem möjliga. Spänningen är konstant från den första till den sista sidan. Och handlingen rullar på i ett hiskligt tempo med det ena fruktansvärda övergreppet efter den andra. Det är stundtals otroligt brutalt. Historien kretsar kring Jurek Walter, en psykisk störd och livsfarlig seriemördare som ständigt manipulerar och dödar alla människor i sin närhet. Läsaren får även i denna Lars Keplerbok följa kriminalkomisarien Joona Linna, men denna gång nystas det upp en historia som för evigt kommer att påverka hela hans liv på ett omänskligt vidrigt sätt. Ja, jag behöver inte skriva mer. Du hinner i alla fall inte läsa min blogg mer just nu eftersom du måste läsa "Sandmannen".


Onsdagen den 6 november 2013

Nu är jag hemma igen efter en "turné" med flera roliga föreläsningsuppdrag i Växjö, Åhus och Göteborg. Dags att packa om väskan och ladda batterierna inför nya uppdrag. Onsdagen den 6 november gör jag två föreläsningar i Kungälv. Först ett uppdrag på eftermiddagen för gymnasieelever. Sedan en öppen föreläsning under kvällen där kommunens politiker och tjänstemän är inbjudna. Till kvällens föreläsning är även du välkommen om du har tid/lust.

RSS 2.0