Tacksam för tips

Du som följer min blogg vet att den handlar om tillgänglighet- och bemötandefrågor. Jag är alltid på jakt efter både positiva och negativa nyheter i ämnet. Då och då lägger jag till och med näsan i blöt och kommer med ett personligt inlägg i debatten. Paralellt med mitt arbete som tillgänglighetskonsult och föreläsare i tillgänglighet- och bemötandefrågor, arbetar jag med att hitta saker att blogga om. Oftast finns det gott om saker att ta upp, men då och då kan en kombination av nyhetstorka och att mina idéer tar slut göra det svårt. För att detta ska bli en levande och innehållsrik blogg är jag därför tacksam om ni läsare kommer med tips. Gör som Maria Svensson i Lidköping och skicka ett mail med någon läsvärt. Marias tips handlar om Mariestads kommun som bestämt att man ska avveckla tillgänglighetsrådet i dess nuvarande form.

http://www.sr.se/skaraborg/nyheter/artikel.asp?artikel=3418637

P4 Skaraborg.


Kommentarer
Postat av: Maria

Klart man ställer upp och hjälper till!

2010-02-05 @ 22:26:01
Postat av: trollhare

Ett tips är att tex. hålla koll på vad som skrivs i tidningar och i bloggosfären via RSS-flöden. Tex. kan man söka på Googles nyheter såhär:



http://news.google.se/news?q=funktionshinder&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=sv&tab=wn



Och bloggsök:



http://blogsearch.google.se/blogsearch?client=news&um=1&cf=b&hl=sv&q=funktionshinder



Prova olika sökord för att se vad de ger för resultat, och lägg till dem i din RSS-läsare (om du inte använder en sån redan, så kolla här vad det är: http://sv.wikipedia.org/wiki/RSS-l%C3%A4sare ). Det, i kombination med att man följer bra bloggar och kanske tidningar som är mer specialiserade, brukar göra att man får väldigt bra koll på läget.



Jag har tex. lagt in sökord som NPF, ADHD, Asperger, autism, Tourette, och Neuropsykiatri*, och prenumerar dessutom på bloggars och nättidningars rss-flöden som skriver mycket om det, både svenska och engelskspråkiga. Då får man väldigt bra koll och massor med inspiration! :)

2010-02-06 @ 11:55:48
URL: http://trollhare.wordpress.com/
Postat av: Maria

Har inte följt din blogg men hittade den genom en vän som tipsade.

Jag undrar bara i största allmänhet, vad känner du som rullstolsburen om vintrarna och den näst intill obefintliga snöröjningen?



Här i Vara är det ingen snöröjning att tala om och min sambo har nu drabbats av ofrivillig husarrest i över 2 veckor.

Förjävligt tycker jag.

2010-02-10 @ 08:49:11
URL: http://yamas-my-life.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0