Tre positiva tillgänglighetsnyheter


Gruvmuseet i Falun ska bli mer tillgängligt för individer med en funktionsnedsättning. Det står klart sedan stiftelsen Stora Kopparberget, som äger museet, har fått 800 000 kronor i bidrag från Boverket. Pengarna ska användas till ombyggnationer för att göra verksamheten användbar för alla. Vill du söka pengar från Boverket klickar du här.


Att prata om tre positiva tillgänglighetsnyheter utan att en av dem handlar om bloggen ”Till för alla” vore väldigt fel. Här skriver Kjell Winberg från Höör om stora och små nyheter med fokus på tillgänglighetsfrågan. Jag besöker hans sajt ofta, gör det du också.


Personligen tycker jag om teveserien Glee, trotts att det är ”fjortisvarning”. Artie Abrams, spelad av Kevin McHale, är troligtvis den förste rullstolsburne sång- och dansmannen i en jättepopulär ungdomsserie i den här storleksklassen. Självklart bygger inte alla fastighetsägare om sina entréer bara för att en rullstolsanvändande kille dansar och sjunger i teverutan. Men på längre sikt är jag övertygad om att förståelsen och medvetenheten kring individer med en funktionsnedsättning generellt ökar bland medelsvensson. Och det leder till bättre tillgänglighet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0