ABFs Studiekommitté den 17/9-2015 - del 2

Fortsättning från igår...
 
Vi pratade om funktionshinderorganisationernas hemsidor. Många organisationer är på gång med nya och uppfräschade hemsidor. Vi diskuterade och kom fram till att det vore spännande om någon utvecklade en app och webbplats som automatiskt samlar nyheter från funktionshinderorganisationer. Ett verktyg som kontinuerligt, och automatiskt, uppdateras med ny information.
 
ABF vill att vi helst använder e-listor och redovisar studietimmar digitalt. Men om det inte går kan de gamla blanketterna förstås fortfarande användas. Om någon har svårt att fylla i blanketterna, på grund av exempelvis en funktionsnedsättning, är det okej att be någon annan att administrera deltagarlistorna.
 
Den 26-28 maj 2016 arrangeras "Ordet fritt 2016" i Göteborg. Carin Thurfjell har gått igenom konferenslokaler och Göteborgshotell för att försäkra sig om att de är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Hon säger att det ser bra ut, men representanter från funktionshinderorganisationerna som bor i Göteborg, blir tveksamma när de hör att arrangemanget ska genomföras på Folkets Hus. "Ordet fritt 2016" ska innehålla massor av seminarium och andra aktiviteter under rubriken "Motverka klassamhället och stärk folkbildningen". Konferensen vänder sig till alla ABFs medlems- och samarbetsorganisationer. Det förväntas komma omkring 1500 personer per dag. Just nu vill ABF ha programförslag och vi i Studiekommittén beslutade att skicka in ett förslag om att ett seminarium borde handla om ABFs arbete med studieförbundets tillgänglighetspolicy.
 
Behrang Miri avslutade dagen med en innehållsrik och lärorik utbildning om intersektionalitet, rasifieringsprocesser, postkolonialism och exotism. Han är nyligen anställd av ABF för att lyfta normkritiska perspektiv och arbeta med social mobilicering. Han gör strukturella och individuella analyser för att bekämpa orättvisor och diskriminering. Han vill bryta normer. Behrang Miri vill fokusera på segregationen istället för att prata om integration. Han tycker det är fel att prata om utanförskap utan vill hellre bekämpa innanförskapet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0