Svar från Alliansen i Gävle kommun

Igår kunde du, i min blogg, läsa mitt öppna brev till Alliansen, En text som båda lokaltidningarna i Gävle publicerat. En text som hela den lokala funktionshinderrörelsen i Gävle kommun ställt sig bakom. För säkerhets skull mailade jag förstås även brev direkt till Allianspolitikerna och nu har jag fått svar.

Flera år i rad har Gävle kommun rankats bland de allra främsta kommunerna när det gäller tillgänglighet. Bakom dessa goda resultat ligger ett strategiskt och långsiktigt arbete. Det som byggts upp under många år kan, om man inte är rädd om det, snabbt raseras. Alliansen Gävle vill bygga vidare på det arbete som gjorts, värna och utveckla vår kommuns tillgänglighetsarbete.

Under kommande verksamhetsår ska ett nytt tillgänglighetsprogram tas fram. Ett program som med fördel kan ingå i ett större sammanhang, men arbetet med tillgänglighetsfrågor är något som vi i Alliansen aldrig kommer att tumma på. Vi delar Lars-Göran Wadén och Mari Noren Hedberg uppfattning om att Gävle kommun behöver fortsatt ha en tjänst med fokus på tillgänglighetssamordning.  

Gävle kommun har sedan många år ett Tillgänglighetsråd. Ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan funktionshinderorganisationer och styrelser och nämnder i Gävle kommunkoncern. Det är remissinstans i frågor som rör personer med funktionsnedsättning.

Rådets arbete kan utvecklas och vässas. De förtroendevalda i rådet kan ges en mer aktiv roll. De ska vara kommunens tillgänglighetsambassadörer. I rådet har funktionshinderorganisationerna möjlighet att ta initiativ och att aktivt verka för förändringar och utveckling av kommunens verksamheter och då särskilt vad gäller verksamheter som rör personer med funktionsnedsättning. Det är en möjlighet som vi inom Alliansen vill se än mer av.
 
Tillsammans gör vi Gävle tillgängligt!

För Alliansens kommunalråd
Helene Åkerlind (L)
Ordförande i Tillgänglighetsrådet
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0