Höstterminen 2021

 
Lars-Göran Wadén är en ofta anlitad tillgänglighetsrådgivare som nästan dagligen hjälper kommuner, regioner, myndigheter, länsstyrelser, företag och föreningar att göra utomhus- och inomhusmiljöer mer tillgängliga för fler. Det handlar om att göra information, kommunikation och den fysiska miljö tillgänglig för personer med funktionsnedsättning, men samtidigt underlättar tillgänglighetsåtgärder självklart för alla och skapar en mer attraktiv och säker miljö och verksamhet. Det går till och med att skapa tillväxt med hjälp av mer tillgänglighet för fler.
 
Sedan 2007 driver han företaget Livet rullar vidare, är författare till en bok med samma namn och lever bokstavligen rullande då han är rullstolsanvändare på grund av medfödd benskörhet. Han är medlem i både Branschorganisationen Svensk tillgänglighet och Mångfaldsföretagarna samt vice ordförande i organisationen DHR (Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet). Lars-Göran har provat på stand up och tävlat i poesi. På repertoaren har han bland annat den humoristiska dikten "Älsklingsgodis", en kärleksförklaring med hjälp av godis som också blivit tonsatt. I snart 15 år har Lars-Göran Wadén, på sitt speciella sätt med saklig expertkunskap kombinerad med humor och provokation, rest runt i landet och utbildat i tillgänglighet- och bemötandefrågor. Efter en "corona-paus" ger han sig nu ut på turné igen med fyra helt nya föreläsningsprogram. Under "corona-pausen" har Lars-Göran varit projektledare och arbetat med att skapa mer tillgänglighet inom kultursektorn. Han har även skrivit en bok om hur man skapar tillgänglig kultur.
 
Boka en av de fyra programmen innan den första oktober och få rabatt. Hör av dig så utformas din föreläsning unikt utifrån din miljö/verksamhet. Föreläsningarna ger inspiration, är underhållande, lärorika och ger dig konkreta verktyg. De kan göras på plats eller digitalt. Varje program är en timme långt. Programmen kan självklart kombineras, lite av varje likt en påse med blandgodis.
 
Fyra program:
 
Från Enkelt avhjälpta hinder till Universell design
En historielektion om tillgänglighet. De senaste 20 åren av funktionshinderpolitik från Enkelt avhjälpta hinder till dagens Universell design. Du får mängder av konkreta verktyg för att ta bort Enkelt avhjälpta hinder och fördjupad kunskap om vad Universell design egentligen är.
 
Tillgänglighet skapar tillväxt
Inspiration och motivation att skapa mer tillgänglighet för fler. Du får lära dig arbeta rätt med tillgänglighetsfrågor för att skapa en attraktivare miljö och en verksamhet som får tillväxt. Mer tillgänglighet för fler kan öka din omsättning radikalt.
 
Hur bemöter man en person med funktionsnedsättning?
Heter det handikappad, funktionsvarierad eller funktionsnedsättning. Är Lars-Göran rullstolsburen, rullstolsanvändare eller hjulbent? En humoristisk, provokativ och mycket annorlunda djupdykning i hur man bemöter en person som rullar istället för att gå.
 
Så här skapar du tillgänglig kultur.
Du lär dig allt om Kulturrådets krav på tillgänglighet för utbetalning av statliga kulturbidrag. Samtidigt får du mängder av tips på hur kultur kan göras mer tillgänglig för fler, både för publik och aktiva kulturutövare. Lars-Göran berättar också hur han tillsammans med Johan Seige skapade Sveriges mest tillgängliga teaterföreställning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0